Александр Чак

Биография

Александр Чакс (Чак) (Александр Чадарайнис, латыш. Aleksandrs Čaks; 27 октября 1901 года - 8 февраля 1950 года, Рига) - латвийский прозаик и поэт.

Тематикой произведений А.Чака был город. Свой первый сборник стихов А.Чакс издал в 1925 году. Сборник был посвящён городу Риге. Первой публикацией было стихотворение "Sapņi", опубликованное в "Latvijas Kareivis". Свои первые стихи А.Чакс писал на русском. А.Чакс также издал и сборник поэм о латышских стрелках "Осенённые вечностью".

Библиография

Augstā krasta (1950)

Č-a-k-s (2005) 4 volumes; Facsim. reprints. Originally published: Seši, 1928, and Zaļā vārna, 1929.

Cīņai un darbam; dzejas (1951)

Debesu dāvana: vienas vasaras dzejoļi (1980)

Dvēsele kabatā: dzeja (2000) ISBN 9984053008

Dzejas izlase (1996) ISBN 9984044106

Izlase (1971) 2 volumes

Kārlis Skalbe: raksti un atmiņas (1999) ISBN 9984175979

Kļava lapa (1969)

Kopoti raksti: 6 sējumos (1991-2001) 5 volumes. ISBN 5796602683

Kremlī pie Ļeņina (1980)

Mana mīlestība (1958)

Mana paradīze (1951)

Mana Rīga: dzejoļi un poēmas (1961)

Mūžības skartie (1950)

Mūžības skartie: dzejas par latviešu strēlniekiem (1981, 1988) ISBN 5410003217

Patrioti, dzejojumi un dzejoļi (1948)

Raksti (1971)

Rīga: 30. gadi (1983)

Savādais gaidītājs: dzeja un proza (2004) ISBN 9984057380

Selected poems Preface and selection by Arvīds Grigulis; translated by Ruth Speirs (1979)

Spēle ar dzīvību: noveles, stāsti, tēlojumi (2000) ISBN 9984173313

Tikai tevi es mīlējis esmu: dzejoļi (1986)

Umurkumurs (1968)

Vēlais viesis (2005) ISBN 9984720888

Zelta ielāps: dzejas izlase 1972 (1972)

Zem cēlās zvaigznes; dzejoļi un dzejojumi (1948)

Игра жизнью: рассказы (1971)

Взято из Википедии



Показывать:
X